Premiile EurActiv pentru Dezbaterea Europei

Casa Europei

“Casa Europei” Cluj – conexiunea dintre local si european

Doresc sa propun pentru premiul EurActiv asociatia non-profit “Casa Europei” Cluj (www.casaeuropei.com). Este o organizatie apolitica, infiintata in septembrie 1996 din dorinta realizarii unei legaturi reale intre comunitatea locala clujeana si factorii de decizie de la Bruxelles.

Consider ca merita acest premiu, in special datorita proiectelor realizate in perioada de pre-aderare a Romaniei la UE, cu cateva exemple concrete: Impactul extinderii UE asupra Clujului (2003), Parlamentarul european al Clujului (2004), Starea Natiunii: Cluj – Bruxelles (2005).

Un real succes a fost de asemenea proiectul-dezbatere “Comitetul European al Clujului”, Casa Europei reusind inca din 2006 sa conecteze comunitatea locala clujeana la dezvoltarile europene (institutii, reprezentanti din sectorul de afaceri, mediul universitar, neguvernamental si mass media).

Misiunea Casei Europei Cluj continua si dupa aderarea din 2007, cetatenii clujeni au acces la un mixt de informatii legate de dinamica institutiilor europene, despre conditia romanului ca cetatean european, toate acestea si prin intermediul mesajelor de pe blogul “Casei Europei” Cluj (www.casaeuropei.blogspot.com).

Raluca Petruta / Secretar General “Casa Europei” Cluj

Author :
Print