Premiile EurActiv pentru Dezbaterea Europei

Selectia castigatorilor

Premiile EurActiv pentru Dezbaterea Europei la Nivel National reprezinta recunoasterea ideilor aplicate cu succes in dezbaterea europeana la nivel national sau local si care se pot aplica in intreaga Europa.

Nominalizarile pot fi individuale pentru politicieni, educatori, artisti, jurnalisti, oameni de cultura sau de afaceri, cat si la nivel de organizatii cum ar fi organizatii neguvernamentale, grupuri culturale, companii, organisme publice municipale sau regionale, care au implementat ideile supuse dezbaterii, au promovat sau au pus la indoiala politicile europene la nivel national.

Nominalizarile pentru acest premiu pot fi facute in oricare din cele zece limbi pe un Blog Special al Premiilor EurActiv gazduit de Blogoactiv.eu si moderat de catre unul dintre portalurile din reteaua EurActiv. Termenul limita pentru nominalizari este 15 septembrie 2009.

Juriul va selecta trei castigatori pentru fiecare dintre cele zece portaluri EurActiv.
Din randul celor 30 castigatori nationali, juriul va alege cinci finalisti pan-europeni. Acesti cinci finalisti (impreuna cu cate inca un invitat) vor participa la Bruxelles la o prestigioasa ceremonie de premiere in care va fi anuntat marele castigator, pe 12 noiembrie 2009.

Blogurile Premiilor EurActiv sunt disponibile in zece limbi (bulgara, ceha, engleza, franceza, germana, maghiara, poloneza, romana, slovaca si turca).

Nominalizarile trebuie sa aiba maxim 200 cuvinte. Cerem ca nominalizarea dumneavoastra sa includa numele participantului individual sau al organizatiei ce urmeaza a fi nominalizat(a), localizarea lor (oras si tara) si o scurta descriere a actiunilor sau masurilor pe care le-au luat si care v-au impresionat.

Exemplu de nominalizare:

Doresc sa il nominalizez pe domnul Ion Popescu. In 2005, domnul Popescu a infiintat think tank-ul ABC din Bruxelles, Belgia pentru a atrage atentia tuturor in ceea ce priveste schimbarea la fata a democratiei in UE.

De atunci, think tank-ul ABC a infiintat un newsletter, o pagina web si gazduieste dezbateri anuale despre democratia UE. Am citit ca mesajele si discutiile sale ajung lunar la peste 100.000 oameni.

Scopul lor este acela de a creste intelegerea proceselor politice si a sistemului democratic din UE de catre oamenii din Franta, Belgia, Marea Britanie, Irlanda si Germania. Nu este un lucru usor de realizat!

Ca organizatie, think tank-ul ABC este inca mic, dar mesajul lor ajunge la un numar impresionant de oameni si au planuri pentru o mai mare dezvoltare a comunicarii lor.

Cred ca fara organizatii si persoane ca acestea, democratia din Uniunea Europeana ar fi intr-o stare mai proasta.

Cine este eligibil pentru castigarea premiilor?

Orice persoana sau organizatie din Europa poate fi nominalizata pentru premiu, cu exceptia EurActiv sau Retelei CrossLingual, personalul sau rudele acestora. Persoanele sau organizatiile se pot nominaliza singure, sau pot indica alte persoane sau organizatii.
Stimulente pentru cei care fac nominalizarile

Persoanele care fac nominalizarile intra intr-o tragere la sorti in urma careia una dintre ele impreuna cu un oaspete vor calatori la Bruxelles pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor din 12 noiembrie 2009. Personalul EurActiv sau rudele acestora nu sunt eligibili pentru selectia acestei trageri la sorti.
Va rugam sa folositi o adresa de email reala la trimiterea nominalizarii pentru ca juriul sa va poata contacta in cazul in care sunteti ales.

Author :
Print